Skip to content

Sveti Trifun

februar 13, 2012

Svaki vinogradar od Badnjeg dana čuva kod kuće najdeblje parče badnjaka i od njega pravi krstiće rano ujutru na Svetog Trifuna, onda ih zabada u vinograd, oreže čokot, zalije ga sa malo vina i stavi parče hleba. Ovim činom se inače i označava početak orezivanja vinograda. A onda sledi pir koji se započinje vinom…pa koliko ko izdrži …:)

From → SVI RAZREDI

Ostavite komentar

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: